Visa varukorgen
Design & Illustration

Några användbara länkar

Petrus Kajak
Petrus Johansson i Tranås bygger kajaker och kanadensare på beställning, förutom att han håller byggkurser för dem som vill bygga själv, hyr ut kajaker (främst träkajaker) i sjön Sommen med omnejd och arrangerar utbildningsdagar i paddelteknik och säkerhet/räddning

Nordic Kayaks bygger multisportkajaker och surfskis. De senaste - Fusion, Rapido och två kommande nyheter, är jag involverad i: skrovutveckling, visuell design, hydrostatiska beräkningar mm.

Seabird Designs – norsk kajaktillverkare med hela världen som marknad. Tillverkar flera av min kajakmodeller (några versioner av Black Pearl) och ännu fler som jag ritat på beställning (Qanik, Victory, Discovery, Salt, Wave m fl).

Axis Kayaks – a new site Axis Kayaks – ytterligare en norsk tillverkare som vänt sig till mig för funktionell och visuell design. Fokus ligger till en början på korta lätthanterade kajaker och surfskis för dem som inte känner sig riktigt hemma i långa, smala och snabba skrov, som prioriterar manöverbarhet och trygghet i vågor framför fart på slätvatten. Skroven kan väljas med kajak- och surfskisittbrunn.

Ulf Johansson
Sajten handlar om att bygga och paddla kajaker – två sysselsättningar som Uffe excellerar i.

Erik Frantzens sajtErik Frantzen
Erik har byggt många av mina kajaker – snygga byggen och ofta förbluffande lätta. Det finns utförliga bildberättelser från de olika projekten – och mycket annat att läsa.

Kajakdesign
Jacob Fröslee, paddelkollega i Malmö Kanotklubb, utvecklar och bygger egen kajak i Lund.

Clapotis.se
Johan Linders välmatade kajaksida om utvecklingen av Clapotis och mycket annat.

Kajak.nu är en kajaksajt av Erik Sjöstedt, Pia Fransson, med turberättelser och -bilder, lästips, prylrecensioner, fotoreportage om ett kajak- och paddelbygge och mycket annat

Anders Johnsson har en sajt som till brädden är fylld av gör-det-själv-tips – kajakbygge, paddlar, sovsäckar, tält, vindskydd, ryggsäckar, vattentäta packpåsar, friluftskök, friluftskläder osv osv...

Andi Röders Naturligt-Ute handlar om kajaker, paddlar, tält och sovsäckar i naturliga material – att knåpa ihop själv, gå en kurs eller köpa färdigt.

Kayarchy – kombinerad handbok och referensverk om allt som har med paddling att göra. En formidabel encyklopedi, till kvalitet och kvantitet.

Qajaq Sverige är en intresseförening för traditionell grönländsk kajakkultur – om att bygga och använda traditionella grönlandskajaker i ribb och duk.

Malmö Kanotklubb:
"Min" klubb där jag under flera år var långfärdsledare för turer runt om i södra Sverige. Paddelutbildning, säkerhetskurser, kanadensaruthyrning – och sveriges finaste klubbhus!

...och här kan du följa ett SOF-bygge i text och bild. Det är Niklas Zackrisson som byggt en grönlandskajak.

...och så Shaman Kayaks i Kalifornien, för att John Petersen bygger de vackraste traditionella kajaker, paddlar och andra kajakprylar man kan tänka sig - ett rent nöje att bara titta.

Paddelkraft
Webbsajt där Magnus Siverbrant säljer kajaker och paddlar mm. Magnus har också en blog om sin tävlingsverksamhet.

The World of Canoeing (kayak & canoe):
Ett tämligen komplett register över länkar om allt som har med kajaker och kanoter att göra. Under året har tyvärr ambitiösa idéer om interaktivitet och portaldesign gått ut över användbarheten.

See Kayak links
En länksida sponsrad av amerikanska Guillemot Kayaks – med tonvikt på att kajakbygge.

NSW Sea Kayak Club (New South Wales i Australien) har genom åren samlat en hel del informativa artiklar om havspaddling, teknik och säkerhet.

Allergisk mot trä, någon? Tom Yost har en engelskspråkig sajt som handlar om att bygga kajaker i syntetiska material: polyeten, aluminiumrör, pvc-plast ect. Resultatet är lätta, starka kajaker som kan packas ihop i en väska när paddelturen är över. Sajten är välgjord och instruktiv med ritningar och erforderlig information.

Global surfski (Peter Ekström) är tvärtemot vad namnet antyder en svensk sajt som följer utvecklingen inom surfski...

...medan Surfski Info är en engelskspråkig sajt (Rob Mosley) med ungefär samma inriktning.

Faltkajaker (hopfällbara ribb-och-dukkajaker) har jag inte mycket erfarenhet av, men på Den svenska faltkajaksidan finns all tänkbar information om dessa farkoster.

Inte heller sit-on-tops eller forskajaker är "my cup of tea", men sidorna jag länkar till innehåller mycket information och nya länkar att följa vidare. När det gäller surf-skis har jag ännu inte hittat någon portal med information.

väder och vindwww.vader.info – En väderservice som sammanställer data från fyra olika databaser och presenterar dem på ett överskådligt sätt

Paddla i bohusläns natur med Tjörns kajakklubb:
Trevlig hemsida om kajaker, natur, turer etc i Bohuslän

Limhamns Skeppshandel – Skånes bästa vädersida?

SMHI:
Aktuellt väder.

DMI - Farvandsudsigter:
Vi som paddlar i gamla Skånelands farvatten upplever ofta den danska sjöväderprognosen som mera träffsäker än den svenska. Måhända är precisionen i rapporteringen omvänt proprotionell mot avståndet från meterologens arbetsplats – eller så är det bara inbillning.

Svenska kanotförbundet:
Officiellt organ för svensk kanotsport – racing, maraton, långfärd (inte så mycket långfärd, tyvärr), kanotsegling mm.

Sea Kayaker:
Världens ledande tidskrift för havspaddling – med en hel del onlineartiklar.

Kommentarer

Hej!

Mitt namn är Jonas Larsson och jag representerar http://www.vader.info som är en vädersajt där vi samlar in data från de fyra största vädertjänsterna. Vi visar prognoserna stad för stad så att man enkelt skall kunna se väderdata från alla samtidigt och jämföra prognoserna. Ni kan läsa mer om oss här: http://www.vader.info/om

Anledningen till att jag kontaktar er är för att höra om ni kan tänka er att länka till http://www.vader.info, det såg ut som ni hade en passande sida för det exempelvis här:

http://www.thomassondesign.com/lasa-om/lankar

Det hade varit väldigt uppskattat om ni ville hjälpa att sprida budskapet om att man nu kan se väderdata från alla de största företagen samtidigt på samma sajt.

Med vänlig hälsning

Jonas Larsson

http://www.vader.info

http://www.väder.info

http://www.f.nu

Ser bra ut och verkar användbar. Länken är på plats...

Skriv en kommentar